dinsdag 29 mei 2007

27.05.2007 : TT Montroeul-au-Bois

Pas zaterdag laat beslist om met Berre en Pascal naar Montroeul-au-bois te gaan biken, een Waals dorpje niet ver van het bij ons Steenbakkers beter bekende Quartes! Nieuwe tocht en we wisten dus niet aan wat we ons konden verwachten, temeer het ook nog maar de tweede keer was dat men organiseerde ( 1ste keer 50 deelnemers !!! )

Dat het ook nog de voorbije nacht eens goed moest regenen zullen we ook geweten hebben ! Toen we aankwamen bij de ‘chapiteau’ om ons in te schrijven bleek Pascal er al te zijn. Wij dus met z’n drieën op weg. Na enkele honderden meters stuurden ze ons direkt dwars door een weide recht omhoog, amaai, onzen ‘asem’ was direkt gebroken!!

De rit zou geen tocht voor watjes worden, ze stuurden ons alle krieren en weiden in die ze maar konden vinden, en op de koop toe gene meter plat. Na een leuke smalle afdaling moesten we direkt links op, niet te doen, dan maar tevoet naar boven, maar wat volgde waren de mooiste Km’s van de tocht : een lange bospassage, op en af , we waanden ons echt in de Ardennen, gewoon de max.

Na 13Km bereikten we de eerste bevoorrading ( die ook dienst deed als 2de ) aan een zendmast. Deze was toen nog OK. Ondertussen hadden we wel al enkele keren kennisgemaakt met de typische bepijling : nl redelijk verwarrend, maar we waren nog nie misreden!

We vervolgen onze weg, en men zit ginder echt niet verlegen om ons door een of ander ‘stuk’ te sturen, maar ‘trôp is teveel’ : tijdens de klim terug naar de bevoorrading moet iedereen tevoet naar boven : nie te doen van de plakkende modder, alle wielen blokkeren af komt vast te zitten!
Na wat kuiswerk boven vervolgen we onze weg en na wat geharrewar met de bepijling komen we tot onze grote verbazing na 36Km terug aan in de ‘chapiteau’ : bleek dat de 45Km nl de 35 + de 10Km was! Nu, we trokken ons da nie veel aan, de bike wash lieten we ook al aan ons voorbijgaan en douches waren er evenmin, maar het parcours was om van te snoepen ( behalve die eene strook dan )

Conclusie : mits wat aanpassingen aan bepijling en bevoorrading ( ze waren nie echt voorzien op een 350-tal bikers ) kan dit een schone tocht worden, het parcours is dat al !!!

Geen cijferkes deze keer wegens al onze computerkes defekt. Voor de liefhebbers : filmke en foto’s te vinden op het forum van onze site !

door Steven

0 reacties: