zondag 13 mei 2007

13.05.2007 : TT Kruishoutem

Vandaag toertocht in Kruishoutem. In de loop van deze week had ik via het forum een afspraak gemaakt met Nickske om nog eens samen te rijden. We hadden afgesproken om 8.45 aan de Opel garage in Lozer om dan samen door te rijden tot in Kruishoutem. De tocht werd georganiseerd door enkele studenten die er hun eind werk van moesten maken. Het was dus de eerste keer waarschijnlijk dat ze een toertocht organiseerden. Ik had geen flauw idee wat ik er van mocht verwachten aangezien ze Lozerbos niet in hun parcours hadden opgenomen. En daar zijn er toch wel een aantal mooie stukken te vinden.

De inschrijving verliep vlot, maar we moesten goed onze oren open zetten. Blijkbaar moesten we na een paar kilometers eerst de 30 km volgen en niet de 60 km omdat we daar nog eens moesten passeren en pas de tweede keer de 60 km mochten volgen. Een beetje moeilijk, maar allé, we zouden wel zien. En wijle weg...

De eerste kilometers was een lus rond Kruishoutem met twee offroadstukken. Dan reden we via binnenbaantjes richting Lede waar we een eerste tegelpaadje kregen. En er zijn er nogal wat in de streek. Dan mochten we de befaamde kasseistrook achter het kasteel van Lede overvliegen. Zo zagen we dat we richting Huise reden via een aardewegje en een breed pad langs de molen in Huise. In tegengestelde richting van het Bloso traject van Zingem. We passeerden aan het rusthuis waar mijn vrouwke naarstig aan het werk was. Dan weer een aantal tegelpaadjes die vrij vlot bolden richting eerste bevoorrading net voor Mullem.

De bevoorrading was meer dan in orde. Hele bananen, donuts, Extran, ... meer dan genoeg eigenlijk. En wijle were weg voor een kort klimmentje waarna we de korten Ast naar beneden mochten. In omgekeerde richting is dit een ferm kuitenbijterke. Door het pittoreske Mullem en lang de kerk een paadje in. Ik wist niet eens dat het er lag. Een mooi stukje natuur langs de waterbekkens met natuurlijk de nodige tegelpaadjes die elkaar snel opvolgden met hier en daar een stukje offroad ertussen.

Na het kruisen van de weg Kruishoutem-Oudenaarde werd het offroadgehalte wel een stuk beter. Met mooie stukken langs Ooike en Wortegem. Vandaar ging het richting Nokere Waar we de tweede bevoorrading kregen. Net dezelfde als de eerste. Zo reden we terug naar Kruishoutem langs meestal gewone wegenwaar we nog een lusje mochten doen. Van Kruishoutem in dalende lijn richting E-17 en dan terug in stijgende lijn richting Kruishoutem. In die lus kregen we ook amper een offroadstrook of twee.

Zo kwamen we terug aan de start met een 54 km op de teller. Bikewash hebben we niet gebruikt want het parcours lag er heel goed bij. Dan maar naar binnen en ons ne welverdiende Ename besteld. Nog een babbelke geslaan met Moonrider die ook zijn toerke had gereden.

Wat is nu mijn conclusie van deze tocht? Voor hun eerste keer mogen we eigenlijk niet klagen over hetgeen we gekregen hebben. Dat er niet echt veel offroad inzat, is te wijten aan het feit dat er gewoon immens veel tegelpaadjes zijn aangelegd in de streek. Toch vind ik het dan jammer dat ze Lozerbos er niet bij hebben genomen. Daar liggen mooie stukken die het fungehalte van deze tocht een stuk ging verhogen. Bevoorradingen waren zeer goed. Ook de bepijling was zeer goed aangeduid, enkel daar in het begin een beetje onduidelijkheid bij die splitsing. Wat mij betreft zijn de studenten geslaagd voor hun eindwerk. De nodige inspanningen zijn wel geleverd om er een mooie tocht van te maken. Ook nog eens bedankt aan Nickske voor de aangename voormiddag en de babbels van onderweg.

Door Steve aka "proteam"

0 reacties: