dinsdag 24 oktober 2006

21.10.2006 : TT Oostkamp

Samen met Steven afgesproken om deze toertocht te rijden. Aangezien het voor ons beiden beter uitkwam om in de namiddag te rijden, hadden we om kwart voor twee in Ooskamp afgesproken. Ik was een wel een beetje te vroeg en heb zo nog een klein kwartiertje moeten wachten tot Steven ook kwam aangereden. Dan ons vlug gaan inschrijven. Bij Steven ging da vlug met een kleverke. Ik moet het voorlopig nog stellen met ne stylo en dat duurt toch net iets langer.

Dan vertrokken voor de 45 km. Na een kilometer of twee kwamen we al direct terecht op een mooie singletrack langs de vaart. Dit stuk hebben we op een héél rustig tempo gereden aan de staart van een treintje van ne man of tien. Het kon eigenlijk geen kwaad, want zo waren we rustig opgewarmd aan het eind van deze lange strook. Dan wat meer gas gegeven en van de ene grindweg naar de andere gevlogen. Nu en dan wel met een sterke tegenwind.

Na 17 km kwamen we aan de eerste bevoorrading. Veel was er niet meer te verkrijgen aangezien we laat waren gestart, maar we hadden iets om te drinken en te eten. Meer hoeft dat eigenlijk niet te zijn.

Na de bevoorrading reden we verder op een verhard pad langs het water. Terwijl er naast ons aan de oever een mooie singletrack liep die voortdurend op en af ging. Spijtig dat ze ons daar niet langs stuurden. Ik ben dan achterna via het forum op mountainbike.be te weten gekomen dat deze route niet meer gebruikt mag worden.

Na een paar kilometer road kregen we een aantal bosstroken voorgeschoteld. Met hier en daar serieus lange stukken waar we dan ook mooie snelheden haalden na eens goed op de trappers te gaan. Tussendoor nog vlug een tweede bevoorrading meegepikt.

Maar dan ..., op tien kilometer van het einde begon het ineens water te gieten. En daar hadden we niet echt op gerekend. Het parcours veranderde in tien minuten van een harde droge ondergrond naar een natte vettige brij. Steven vertelde nog bij het begin van de tocht dat hij verlangde om weer eens in de modder te kunnen rijden. Ewel, hij heeft zijne modder gekregen. Na nog een aantal bosdreven kwamen we terug waar we gestart waren. Maar dan moesten wel eerst dwars over een afgereden maisveld.

Alvorens naar huis terug te keren toch nog vlug iets gedronken. Het was een mooie tocht met veel offroad en een goede bepijling. En niet te vergeten ne goeie compagnon!

Hopelijk tot de volgende keer.

auteur : Steve aka Pro Team

0 reacties: