maandag 16 oktober 2006

14.10.2006 : TT Gullegem

Wat vliegt de week toch! Opnieuw weekend! En dat betekent maar 1 ding: VTT's rijden!

Vrijdag had ik per sms met onzen vice-voorzitter Steenbakker Berre afgesproken om te starten in Gullegem omstreeks 8u30. Zo gezegd zo gedaan!

De startplaats bevond zich aan 't Goet te Winckele in de peperstraat te Gullegem. Toen ik aankwam zat Berre en Rik aan een tafeltje, eventjes de hand schudden en nog eventjes wachten op onze nieuwbakken Steenbakker Jeffrey, een ex-junior die goed zijn baan kan vinden zowel op de asfalt als in de velden! Bij deze heet ik je van harte welkom in deze prachtclub, alsook veel rijplezier samen met de Steenbakkers!

Zo startten we met z'n vieren aan de 55 km, onzen Berre was de waaghals van deze rit, zo werd hij in de eerste km's bijna zijdelings geramt door mezelf, omwille van een twijfelende chauffeur, daarna was Berre bijna 2maal geraakt geweest door een voorbijrijdende auto.

Het parcour bestond hoofdzakelijk uit grasstroken, veldwegen, singletracks en hier en daar een prive strookje. In de eerste helft van de rit, reden we langs de veldwegen, veradelijke grasstrookjes, alsook kregen we een leuke singletrack in het bos voorgeschoteld die enorm leuk was om te doen, kort maar krachtig! vervolgens reden we op een bouwwerf langs de autostrade die door de organisatie heel knap werd aangelegd! Voor we de streek van Wevelgem binnenstoven, kregen we onze eerste bevoorrading in een hangaar, snel een fruitspake binnengegoten en klapke gedaan en opnieuw de fiets op richting Wevelgem!

Eens Wevelgem binnen reden we via de Abdijpoort zo langs het fameuze stuk langs de Leie, om dan vervolgens een grasstrook te doen waar Jeffrey en ik "onzen ouden zagen" daar hadden we ons allebei een beetje mispakt, we dachten dat het een kort strookje ging worden maar uiteindelijk werd het een lange strook met zachte ondergrond die het ietwat moeilijker maakte, eens daaruit reden we de kleiputten van Wevelgem binnen, een kleine lus daarrond, om dan zo terug te keren richting de leuke, typische strookjes langs de Leie, als afsluiter van deze strook reden we via een kuitenbijterke de brug over om dan zo onze 2e en laatste bevoorrading te krijgen.

Daar ontmoetten we de Jack Sparrow van de steenbakkers, onze Piraat Nico! Ik hoorde hem iets vertellen over 2 fransen die hem eraf reden maar ik moet zeggen onze piraat heeft alleszinds ook een hele ferme conditie!

Dus we waren een biker rijker in onze Steenbakkers-Express, na de asfalt weg langs de Leie, reden we een singletrack binnen, om dan zo richting Gullegem te keren, op het laatste kregen we veel baan voorgeschoteld, Maar onze Rik was de slimsten, aangezien hij de streek heel goed kent, nam hij hier en daar een shortcut waar hij ons telkens tegemoet kwam gereden.

Op de laatste kilometers reden we zoals "de echten" met het aflos systeem, zo tot aan de aankomst, Berre ging zijn eigen tempo rijden, dus het was langs de stroken van Bergelen tussen Nico, Jeffrey, Rik en mezelf, onze Rik kreeg na een paar km's een voorvalletje (ik weet niet precies wat) waardoor hij moest stoppen, dus eentje minder, zo reden we aan een hoog tempo, op het laatste kreeg onze Jeffrey een beetje last dus zo goed als ik ben, nam ik over tot aan de aankomst.

En ja hoor, het einde nabij, onze Piraat nam afscheid, en vertrok richting z'n auto, Jeffrey en ikzelf babbelden wat na over vanalles en nog wat. Tegelijk kwam ook Berre en Rik toe, waarna we vervolgens een apres hadden met de nodige vloeistof aan tafel!

Een leuk, vlot en aangenaam parcour die voor herhaling vatbaar is! Tot volgend jaar!

"Steenbakker Andy"

Afstand: 54,44 km
Duur: 2u 22min
AVG: 23,1 km/u

0 reacties: