maandag 16 oktober 2006

15.10.2006 : Verkenning TT Moen

"Een mooie, aangename dag" zo klonk het in de radio vanmorgen... Het was frisjes dus een vest was aan te raden, vanuit Ruien met de fiets richting Moen. Na een klein kwartiertje rijden, kwam ik om 8u15 aan waar de mede-steenbakkers Berre, Rudy en Steve al stonden te wachten. Snel even groeten en een klapke slaan. Ondertussen toonde Rudy ons zijn geheim tot zijn succesvol bestaan als MTB'er, namelijk de dagelijkse inname van vitamines... Uit een banaan die reeds onder zijn banden had gelegen.

Al snel voegde nieuwbakken Steenbakker Jeffrey, Steven en Wouter zich bij ons kliekske.

Ik kan natuurlijk niet in detail gaan in dit verslag aangezien het voor jullie reeds en verrassing moet blijven tot de dag zelf... En verassing is het gepaste woord want onze gewaardeerde mensen van de organisatie hebben hun uiterste best gedaan, waardoor we enkele nieuwe stukken zullen lanceren! Een primeur waar jullie allemaal kunnen in deelnemen!

Waar sommige organisaties uit de streek van Avelgem - Zwevegem hun deelnemende bikers richting Kluisbergen sturen, blijven MBC de Steenbakkers hun eigen streek trouw! Waardoor onze VTT ingedeeld wordt in 4 secties.

Sectie 1 : Moen: Startend aan zaal T.A.P. Moen, zo richting de Wal, via de Trimmerzoate, zal men het onverharde stuk langs het Kanaal Kortrijk-Bossuit bestormen. Zo rijden we via een mooi, rustig landschap richting sectie 2.

Sectie2 : Sint Denijs: Via het Hoogstraatje en de Achterhoek smijten we onszelf richting het leuke Mortagnebos! Vandaaruit rijden we naar een mooi monument in Sint Denijs: Molen Ter Klare, wat Sint Denijs te bieden heeft is een heuvelachtig gebied die voor sommigen zwaar zal onderschat worden. Vanaf daar zal men tot richting Sectie 3 nu en dan es blazen en zweten, maar zolang het niet zwart wordt voor de ogen, hoef je niets te vrezen.

Sectie3 : Bellegem: mijn persoonlijke mening: het zwaartse gedeelte van de VTT, in deze streek hebben de Steenbakkers het maximum eruit gehaald! Wat kun je onderandere verwachten in Bellegem; de Kattenberg, De Katte, en de 2 alombekende bossen: Het Argendaal- en Bellegembos. Via De Baling en de Geitenberg rijden we richting sectie 4,... Of nee toch niet, we geven jullie nog een extraatje geserveerd op een winters temperatuurtje met kippevel op de kuiten, en dit alles afgewerkt met een lekker stuk offroad : een klim richting de Trontekapel om dan zo naar het Grandvalbos te klauteren, met modderige benen richting de Zwijnshoek naar Den Uil. Zin naar meer? Geen probleem, sectie 4 komt eraan!

Sectie 4 : Het einde in zicht, maar daarom is de strijd nog niet gestreden! Via Kooigem rijden we zo naar Sint Denijs, waar we de via De Kloef naar de Broekenhoek zullen rijden, vervolgens trekken we door richting Bavegemknok om dan zo richting de Ijshoeve te rijden, de laatste is een boerderij die zelfgemaakte roomijs verkoopt. Via de Bouvrie rijden we naar de Trimaarzoate richting het Kanaal Kortrijk-Bossuit. Daar zullen we de mannen van de jongens onderscheiden en de vrouwen van de meisjes! Wie daar nog wat extra kracht en lef over heeft kan zich uitleven op de Steenbakkers-downhill langs het Kanaal, vervolgens rijden we dan via het onverharde stuk langs het Kanaal richting het einde.

Deze rit is verschillend dan de andere ritten in de streek! Dit wordt aangegeven in de 3 volgende punten:

- De Steenbakkers leveren op alle gebieden prachtwerk, zowel op gebied van organisatie maar ook qua teamwork, goede afspraken, de juiste ingesteldheid alsook de goede reputatie!

- De Steenbakkers blijven trouw aan hun streek, wij zijn gestationeert in Moen, waardoor wij, jullie de kans geven om deze streek in en rond Moen op een leuke manier te ervaren zoals wij die al jarenlang ervaren.

- Met het aankomende winter-seizoen in het geheugen, zorgen de Steenbakkers ook dat het parcour volledig berijdbaar blijft, het is een veldtoerentocht, geen wandeltocht.

- De Steenbakkers bestaan al reeds vele jaren, de 8ste editie is een mix tussen oud en nieuw, voor velen onder ons zullen er vele bikers terugkomen om de typische stroken, velden en bossen te berijden, alsook zorgden de Steenbakkers voor vernieuwing; welke die zijn, Ik weet het! Maar ik laat het jullie zelf uitvinden, dus een reden te meer om te komen biken op zaterdag 16 december!

Namens het Bestuur en de 40 leden hopen wij jullie allemaal te mogen verwachten op de 8ste Steenbakkers VTT op zaterdag 16 cecember in Moen!

"Steenbakker Andy"

Afstand: 47 km
Duur: 2u 25min
AVG: 18km/u

0 reacties: