donderdag 1 mei 2008

donderdag 01 mei 2008 : La Wissantaise (Frankrijk)

Bij mijn weten als enige steenbakker in Wissant gereden (en 'k had dan nog mijnTOF-tenuetje aan :wink: ) Bij deze een relaas om u te doen watertanden of om aan de regenhaters te tonen dat ze misschien de juiste keuze gemaakt hebben.

Na Katrien20 (na twee maanden blessure haar eerste TT en je moet nu eenmaal iets rijden als eerste TT, waarom niet een marathon in Wissant?)opgepikt te hebben in een alsmaar meer stralende zon richting Frankrijk vertrokken. Eenmaal Calais naderde, verschenen daar ook alsmaar donker wordende wolken en in Wissant was het zo ver : gieten! Daarna beterde het wel, maar pas na 36km stopte het eindelijk met regenen. Daarna fantastisch weer en zowaar een verkwikkend zonnetje.

Met enkele forumbikers vertrokken, maar al na enkele kilometers moeten laten gaan. Niet dat ze zo snel reden, maar toch te snel voor mij. Raakte niet meteen opgewarmd door de regen en doordat de zwaarste stukken toch wel in de eerste helft zaten. Al direct enkele kuitenbijtertjes en zeer lange geleidelijke klims. Dat stuk bij Cap Gris Nez was zalig, waar o zo zwaar. Daar er een eerste keer afgemoeten, maar 't zou niet de laatste keer worden. Vlak voor de eerste bevoorrading was er een oneindig lang stuk offroad dat ongenadig klom en voor veel slachtoffers zorgde. Ongelooflijk veel afgebroken patten en wandelende Fransen.

Daarna volgde een van de zwaarste beklimmingen, die naar het panoramapunt vlakbij Wissant. Opnieuw net niet boven. Dit stuk was zowat het enige dat er ook vorig jaar inzat en dan nog in omgekeerde volgorde. Het parcours was compleet anders dan de twee voorbije edities. Men koos er nu voor om de kustlijn te volgen, eerst noordwaarts naar Cap Gris Nez, terug en dan naar het zuiden. De grootste afstand ging tot in Boulogne-sur-Mer. Daarna nog dichter bij de kust terug. We hebben dus vaak de zee en 's morgens ook enkele keren Engeland gezien. Prachtige zichten over zee, velden, groen en lieflijke dorpjes.

Bij de tweede bevoorrading hergroepering met Kenny (TT Oudenburg), Katrien20 en nog een Bikedevil. De rest van de rit samengebleven. Het was gestopt met regenen en na sterk op elkaar ingepraat te hebben, gingen we allemaal voor de 90 ipv de 70 die we door regen in ons hoofd geprent hadden. Meteen werd duidelijk dat er niet veel de 90-105 gedaan hebben. Slechts een 20-30tal sporen nog te zien. De 105 lag mooi te blinken, maar wijselijk werd voor de 90 gekozen. (morgen tweedaagse TOF-trektocht) Daar lag een niet te toen nat keienpad met trappen, omhoog. We naderden Boulogne en de tocht kreeg hier wat meer road. We moesten door een voorstadje en kregen daar de derde bevoorrading met baguette-jambon ou paté à volonté (a ja, want ze hadden er te veel want maar weinigen deden de grote afstanden en 't waren dan nog zeker 3/4 Belgen). Ook daarna nog leuke stukken met ietsje meer road, daar we door het charmante Wimereux en Ambleteuse moesten. Door de kustlijn te volgen was er geen ander parcours mogelijk, want door het domein Dunes de Slack mag je niet. Overigens welgekomen.

Daarna weer veel offroad en minder zware hellingen. Gelukkig want de remblokken vooraan waren volledig weg en tot overmaat van ramp plots een gescheurde buitenband. Gelukkig kon Kenny dit tijdelijk oplossen, leve de plastiek zak! Daarna heel voorzichtig en met een minimum aan remmen verder gereden en de meet gehaald! Chance dat het dan steeds mee wind was. Dan opnieuw une boisson en pistolets à volonté. Even nagepraat met enkele diehards van de 100 die ook aankwamen, incl. HanZi die als enige van de bende waarmee ik startte dit gereden had. Opnieuw een geslaagde rit, maar ellendig lang onderweg, een avg van net boven de 15.

Volgend jaar zeker terug, hopelijk met mooier weer, minder pech en meer steenbakkers.

Resultaat van deze tocht is een nieuw bezoek aan de veloboer voor twee nieuwe velgen (versleten), een nieuwe buitenband en binnenband, nieuwe remblokken voor en achter en hij zal nog wel iets vinden zeker? Maar 't kan mij eigenlijk niet schelen, 'k heb mij rotgeamuseerd.

Door Siegfried

0 reacties: