zondag 11 mei 2008

zaterdag 10 mei 2008 : TT Hertsberge

Gezien meerdere Steenbakkers op zaterdagochtend naar Hertsberghe gingen biken, en ikzelf niet direkt goesting had om weeral vroeg op te staan na een hele week de ochtendploeg gewerkt te hebben, besliste ik om in de namiddag te starten.

Geen enkele collega Steenbakker had er goesting om in volle zon te starten blijkbaar, maar de vele bossen zouden voor de nodige verkoeling zorgen !

Omstreeks 13.40 aangekomen ter plaatse, vlot ingeschreven ( elektronisch, jawel ) klaargemaakt en tegen 13.50U de bike op.

Na enkele kilometers diende zich reeds de eerste off-road strook aan, een toffe slingerende single-track door prachtige bossen.

Na een tiental Km haalde ik een vriendelijke bikester in reden verder samen tot aan de eerste BV waar alles voorhanden was!

Het tweede deel van de tocht waren vooral lange off-road dreven in de bossen en velden rond Beernem – Wingene en vooral de lange off-road stroken langs een kanaal waar ook een jachthaven gelegen is. Net na dat stuk even misreden, en toen m’n bike-compagnon voor 1 dag efkes doortrok en zich nadien in het zog zette van 2 ‘laagvliegers’ moest ik passen. Op eigen tempo verder biken was de boodschap, maar wat verder liet ze zich terug uitzakken tot bij mij en reden we samen met nog wa bikers uit het Brugse en een Brigandbiker verder. Toen een bij efkes het ‘decollete’ van onze bikester bezocht, stopte ze om eventjes te bekomen, maar aan de 2de BV kwamen ze terug aansluiten en bleven we de rest van de tocht samen!

We kwamen aan na 65Km biken en reden er 2u20’ over, goe gefietst zou ik zeggen.

Hertsberghe, bedankt voor het mooie parcours.

Dan nog enen gedronken, die leffe smaakte hoor en dan tevreden terug naar Moen !

Aan de bikester uit Meulebeke : bedankt voor het aangename en charmante gezelschap !



Tot de volgende

door Steven

0 reacties: