woensdag 1 november 2006

29.10.2006 : TT Warchin

Na een nachtje ferm regenen, zat ik klaar om één van de mooiste ritten in het Waalse te rijden. Maar deze keer met een al even jonge mud-devil; Steenbakker Jeffrey aka DerJef. Ook Jeffrey zat te popelen vol ongeduld aangezien hij al rondjes zat te rijden op zijn oprit met zijn hele mooie bike die nog maar een goeie 3x modder heeft mogen slikken.

Na een poosje te kwijlen op die witte pracht besloten we om richting Warchin te rijden waar de 19de Jubaru Bikers VTT van start ging, eens aangekomen gingen we ons eerst inschrijven in de sporthal.

De VTT was gesponsord door Cycles Clément, tevens ook mijn fietsenmaker, waar precies iedereen hetzelfde kostuumpke gelijk ik droeg. Of zoals Jeffrey zei: "Veel ploegmaats van u hier te bespeuren".

Zo! Tijd om te starten, ook zoals in Erwetegem was het deels op de baan en de rest met pijltjes te doen, een groen mtb bloso-icoontje op de baan en een geel "Audax-Tournai" pijltje aan de palen en bomen, al snel doken we een boomgaard binnen waar de fun echt begon, ja zo kennen we die Walen en hun offroadstukken, subliem!

Richting die boomgaard reden we al snel langs de typische aardewegen die bezaaid lag met steengeruis, ik was vergeten hoeveel offroad er in Warchin lag, beseffend dat we maar reeds 3 locaties passeerden op het traject van 50 km nl; Warchin, Mont Saint Aubert en Kain.

Vanuit Warchin lag de zon mooi te schijnen op de Mont Saint Aubert... Een mooi zicht, eentje om bij stil te staan en te genieten met langs de linkerkant de cementfabriek van Doornik. Voor we de berg offroad beklommen moesten we eerst nog een natte kasseistrook berijden om dan zo de baan over te steken richting het onverharde Mont Saint Aubert-gedeelte. We hadden er al heel wat overstoken, we hoeven daar niet om te stoeven, maar we zaten goed in ons vel, nietwaar Jefke? ;)

Net voor we de berg opreden kon je splitsen het "Cool" parcour, die je de berg deed beklimmen via asphalt en dan het "Hard" parcour waarbij je genadeloos het onverhard op moest. Hard it was! We reden deze aan een goed gezapig tempo omhoog waar we vervolgens op de eilanden van de berg kwamen, meteen rechtsaf daalden we af zo richting de bevoorrading. Nog een lekker "grenadine sopke" en een koekske geknabbeld, fietsen gekeurd en weg zijn we opnieuw de Mont Saint Aubert via de wandelpaden omhoog met glibberige bladeren als ondergrond... Lekker!!!Daarna een verkwikkende afdaling met kiezelsteentjes waarna Jefke wou stoppen wegens raar lawaai. Ja hoor een takske tussen de velgen gevlochten, snel op de fiets en op weg naar de volgende veldweg die ons zo langs de grote baan van Pottes-Kain bracht. Wat verderop moesten we inslaan waar we langs de flanken van de berg reed in... Zandgrond! al zo diep als het maar kon die dan oversloeg in een krierke met veel putten en losse stenen, daarna reden we langs een "Ardennen-achtig tafereeltje, met ook een kriere die in het midden een grote geule had waar er immens gevaarlijke stenen lag, daar opnieuw sloeg het voor Jeffrey een beetje tegen, namelijk een wiel dat loskwam, waarschijnlijk niet vast genoeg gezet, een klein voorvalletje die evensnel opgelost werd!

Al snel keerden we richting Warchin terug via afgereden maïsakkers, grasstroken en eentje die voor velen een waar MTB-orgasme was een strook langs het voetbal veld die boordevol glibberige boomwortels zat, niet te vergeten dat 15 cm verder een 5m diepe beek lag... in het beton! dus oppassen aan 2 kanten! via de spoorweg reden we dan richting aankomst. Waar we na het ophangen van onze fietsen een leuke babbel maakten met de nodige vloeistof om de suikerspiegel op te krikken!Een leuke tocht, een leuke bikebuddy, goede sfeer, veel fun: kortom een geslaagde VTT, voor de maand oktober af te ronden!

"Steenbakker Andy"

Afstand: 50km
Duur: 2u 15min
AVG: 22,9 km/u

0 reacties: