maandag 20 november 2006

18.11.2006 : TT Deerlijk

Zaterdag hadden Bart, Pascal (Rhumboy) en ikzelf afgesproken om 13 uur aan de start in Deerlijk. Zo gezegd, zo gedaan. Om 13 uur ons vlug gaan inschrijven en dan samen vetrokken voor de 50 km. Voor mij meteen de eerste tocht met mijne nieuwe bike.

Het eerste deel van de tocht liep over redelijk wa road en met grind bezaaide binnenwegen. Hier en daar ook een tegelpaadje een een aantal krieren. Zo reden we van Deerlijk naar Vichte en zo door naar Ijvegem. Bart had wat problemen omdat de benen niet echt goed mee wilden. Normaal geeft hij altijd vol gas in de krieren, maar dat lukte hem vandaag niet.

Na Ijvegem kwamen we in Tiegem aan. Daar werden alle gekende stroken aangedaan. De vele tegelpaadjes alsook het klimmetje tussen de fruitbomen. Een lastig stukje wel door al de modder die er was. Intussen had Bart besloten om op zijn eigen tempo verder te rijden. Rhumboy en ik zeiden dat we gingen wachten aan de bevoorrading.

Na 27 km van de tocht gedaan te hebben, kwamen wij twee aan de bevoorrading. Geen buffet zoals we op veel tt gewoon zijn, maar het nodige was aanwezig. Den Bart kwam maar niet opdagen aan de bevoorrading. We dachten dat hij doorgereden was om de kleine toer verder te doen. Na 15 minuten zijn Rhumboy en ik terug aangezet. Kort na de bevoorrading eventjes onder nen boom gescholen voor een vlaag met hagelstenen erin.

Na de vlaag reden we verder richting Otegem. Daar kregen we ook enkele gekende stroken voorgeschoteld. Die lagen intussen serieus modderig door de regen. Dan nog vlug eens een ommetje gemaakt in Sint-Lodewijk-Deerlijk, om zo terug richting Deerlijk te fietsen. Op het einde hadden we er 47 km opzitten.

Toen Rhumboy en ik nog enen gingen drinken, kwamen we Bart tegen. Die was al gewassen en al. Hij had het bord van de bevoorrading niet gezien. Hij was gewoon in zijn eentje doorgereden voor de grote toer. Zo had hij wel een minuut of 20 voorsprong gekregen, omdat wij stonden te wachten op hem.

Al bij al een redelijk tochtje. Alhoewel er een stuk meer uit te halen valt in de streek. Vooral de streek rond Tiegem maakte veel goed.

En mijnen bike, die is met glans geslaagd! Tis een goei machien!

Bedankt aan mijn mede-steenbakkers Bart en Pascal voor de aangename namiddag!

Groeten, Steenbakker Steve

Afstand: 47,32km
Duur: 2u13 min
Avg: 21,2 km/u

0 reacties: