zondag 26 november 2006

25.11.2006 : TT Eeklo

Oef, een dagje van jewelste! Om 7u opgestaan met een suizend lawaai tussen de rolluikens wat staat voor wind, maar nergens regen... Met een aangename temperatuur vertrok ik samen met Steenbakker Koen richting Eeklo voor aan de 17de DEPA-trofee deel te nemen.

De inschrijving ging door in Cafe Sparrenhof, waar we daarna al snel "vulle spjete" gaven want het sop in de benen lag goed te koken! Dus al gauw reden we langs de grote baan om zo via een grasstrook richting het Schipdonk Kanaal te rijden, met wind op de kop of beter gezegd helm reden we zo richting Waarschoot waar we de mooie achterzijde van het Provinciaal Domein 't Leen indoken.

Na Waarschot reden we richting Zomergem om via het kanaal linksaf te slaan zodanig dat we over de Daalmenbrug reden, ondertussen begon de wind goed op te steken en kreeg mijn goeie vriend McBeast het een klein beetje lastig. In de verte zagen we een mtb'er met een MTB.be-tenueke rijden, algauw trapte Beast richting de biker en stelden we ons allemaal eens voor het ging om Doorbijterke en Bieste, zeker geen onbekenden op het forum, dus geregeld kwamen wij deze mensen tegen, maar tot aan de bevoorrading reden we allevier samen.

En omdat wij, Steenbakkers een goede ingesteldheid hebben, hebben wij een man die problemen had met zijn grasmachine, het voorstel gedaan om naar Touring te bellen, alsook een boer die problemen had met zijn banden hebben we hem uitgebreid toegeroepen dat hij voor Michelin XCR Mud moest kiezen... Ja, zo zijn wij nu eenmaal he!

De bevoorrading zag er uiteraard ook mooi uit, een stand van Gatorade, koekjes, cakejes, drankjes,... Alles erop en eraan! Algauw kregen we na het induiken van de Drongengoed mochten we meteen ook de vlaag van regenb en wind trotseren... Gelukkig van korte duur!

Na het minderen van regen en wind trokken we opnieuw es aan de gashendel om zo koers te zetten richting Maldegem Kleit, waar we door het Booneveld reden, vandaaruit kregen we ook een stukje van de gemeente Adegem voorgeschoteld met toch het mooiste stuk van het parcours (volgens mij toch) namelijk het Boombos! Zalig ritje via daar ondertussen begon The Beast en metamorfose te ondergaan naar The Nigger. Die gast kan verdomd goed in het wiel blijven!!!

De laatste 5 kilometers werden alvast ingezet dus nog es het tempo omhoog drijven langs het kanaal om dan zo de Raverschootbrug over te steken. Op mijn kilometertellerke stond het magische getal "46" te blinken.

Een mooie rit! Een snel parcours dat is het alvast! Maar zeker de moeite waard! Tot volgend jaar en een dikke pluim aan de organisatie!

"Steenbakker Andy"

Afstand: 46,09km
Duur: 2u 10min
AVG: 21,1km/u

0 reacties: