dinsdag 7 november 2006

01.11.2006 : TT Ieper

Deze morgen om 7.30 afgesproken bij mij thuis om samen met Annelies, Berre, Jeffrey en Andy naar Ieper te gaan biken !
Terwijl we van de koffie genoten, belde Fredje om te zeggen dat hij ook present zou zijn. Om 8.30 kwamen we aan en idd onze Fred zat al aan de …… koffie !!

We schreven ons in en we vetrokken allemaal samen. Dat zou niet lang duren, want Annelies koos voor de 33 km en Andy en Jeffrey zouden de 68 km doen. Met z’n drieën zouden we dan de 54 km doen.

De eerste Km bolden vlot, ook een eerste technisch stukje langs Dikkebus-vijver. Na de splitsing kregen we direkt wat stevig klimwerk voorgeschoteld, en de eerste bevoorrading diende zich al aan, met de Scherpeberg in het zicht !!

Al dat klimwerk was er voor Fredje al teveel aan en hij besloot dan maar om zijn ‘parcourskennis’ te gebruiken om terug op het 33Km traject te komen.

Dan begon het echte werk zoals we dat in het West-Vlaamse heuvelland willen : klimmen en dalen, technische stukken, trappen, ... allemaal op en rond de Rode berg, en met als afsluiter van het echte werk : de beklimming van de Kemmelberg langs de steile kant, eerst off-road tot aan het militair kerkhof en dan de kasseien op à 23% !!! Dat kan tellen, in de regen nog wel. Ondertussen was de jeugd al doorgereden voor de 68 km !!

In Voormezele city was de tweede bevoorrading en via de Palingbeek en Zillebeke-vijver bereikten we terug de startplaats. Daar waren Annelies en Freddy al bezig met het nuttigen van de plaatselijke Leffe !!

Alweer een toffe tocht ginder, en ook de jeugd had zich 68 km goed geamuseerd!! Mijn vrouw was niet zo te spreken over de 33 km, maar ‘Dirk’ van de organiserende club ‘ De Frontbikers’ wist ons te vertellen dat ze om vanuit Ieper het Heuvelland te bereiken niet beter konden. Dan maar volgend jaar de 54 km ook zeker voor Annelies ???

door Steven

0 reacties: