maandag 13 november 2006

11.11.2006 : TT Wervik (2)

Vandaag hadden we afgesproken met de andere Steenbakkers rond 7:30u aan het standbeeld, maar toen rond 6:30u mijn wekkerke afging, dacht ik: "Ola, da ga ier geen waar zijn ze". Ik zag het niet zo zitten om in die regen te gaan rijden en terug ziek te worden. Gelukkig dacht Andy er ook zo over. We besloten wijselijk om de weergoden de kans te geven om hun fout goed te maken en ja wie plooit er niet voor onze charmes, want als we vertrokken rond 10:30u in Wervik kregen we zon om deze tocht af te werken.

Maar het was niet allemaal zonneschijn op deze tocht. Het begon wel met een mooie singletrack van een 3km. Andy, nog onder de indruk van de verschijning van zijn idool Meirhaeghe, vloog er nogal stevig in op deze strook. Ik moest mijn laatste ziektekiemen nog beetje verwerken ze man . Maar geen nood, ik kwam er wel door. Maar na deze mooie strook was het voor de rest vooral stoempen door de modder. Wat waren we blij dat we onze winterbanden hadden opgelegd. Andy was een tracktor waar ge best niet achter reed of ge werd bedolven door de opvliegende aarde en gras. Feit was wel dat er vele minder getalenteerde bikers zich serieus zullen pijn gedaan hebben. Het was echt smerig op bepaalde plaatsen. Andy was wel in goeden doen vandaag, voor zijn derde rit op drie dagen. Al was die lange brede strook door het slijk net 10meter te lang, of lag er tak in de weg..?

De 2 bevoorradingen waren zeker in orde, al kan zo'n soyadrankske serieus op je maag liggen ze. Niet doen dus op onze tocht! Na de 2e bevoorrading mochten we een rondje draaien op een autocircuit, leuk alternatief en tijd om voor de eerste keer van de dag ons buitenblad eens te testen natuurlijk. Maar op de volgende modderstrook mochten we terugschakelen, geen ontkomen aan. Vanaf dan lag het wel al beter bereidbaar, wel nog veel plassen, maar ohja, we waren al vuil, daar kwam het niet meer op aan.We kregen nog een paar mooie stroken door bos op het einde. Er zat wel nog een serieus lange singletrack in op het einde, die zelfs begon te vervelen, vond ook Andy die zich op bepaalde momenten serieus kwaad maakte op zijn weerspannige ketting.

Maar al bij al hebben we er een goede tocht opzitten. Net iets meer dan 18km/u gemiddeld op deze 53km, aanvaardbaar! De afspuitplaats en de douches mochten er ook wezen, een goede organisatie! Het weer moet je natuurlijk nog altijd afwachten.

door Jefke

0 reacties: