dinsdag 30 september 2008

zondag 28 september 2008 : TT Zwevezele (2)

Deze morgen afgesproken me teen 10-tal Steenbakkers om voor de 2de keer de ‘Hillestampers VTT’ te rijden.
Kwa parcours lagen de verwachtingen niet erg hoog, vorig jaar waren de eerste 10Km volledig over de weg, maar de organisatie had dit jaar beter beloofd!
Om 7.30U kwam Berre mij thuis ophalen en na de kop koffie vertrokken we in de dichte mist naar Zwevezele. Niet alleen de mist hinderde ons om op ons bestemming te geraken, ook een plaatselijke omleiding deed ons ietwat later dan voorzien op ‘ De Hille ‘ arriveren.
Ondertussen waren er reeds 3 Steenbakkers ( Bruno, Nico en Ricardo ) van tussenuit geknepen, de sloebers, zomaar voorsprong pakken !
Ondertussen was het reeds 8.45U geworden en vertrokken we met de rest ( Nick, Bikske, Rudy, Berre, Yoerik, Siegfried, Bram en gelegenheidssteenbakkers Filiberke ) van de groep voor een mistige tocht van 50Km.
Het parcours was idd al veel beter dan vorig jaar, na een 2-tal Km diende zich een eerste off-road stuk aan en na een 7-tal Km kregen we een mooie lange dreef voorgeschoteld om zo richting Hertsberghse bossen te trekken.
Na wat gekende stukken van verschillende TT’s in de buurt te hebben aangedaan, kwamen we na ong. 17Km aan de eerste BV, er was voldoende van alles, banaan – appelsien, wafels – sportdrank …..
Daar kwamen we ook voor de eerste keer onze ‘ voorlopers’ tegen.
Die eerste kilometers werd er geregeld op den enen of den anderen gewacht, temeer daar verschillende brildragers last hadden van de mist.
Zo verlieten we Hertsbeghe om via een heleboel toch wel aangename off-road stukken tussen de mais en andere velden naar Zwevezele-veld te biken.alwaar ook de 2de BV was na zo’n 38Km!
Dat 2de stuk tussen de bevoorradingen was best aangenaam kwa parcours. Ook het tempo werd een klein beetje opgedreven,onze ‘voorlopers’ werden ingehaald, hier en daar moest er iemand een gaatje laten vallen!
Na de 2de BV zat het tempo er meteen goed in, mede door de vele asfaltwegen !
Na Km 40 besloot ik me eens op kop van de groep te zetten en er ne keer ne ferme ‘snok’ aan te geven, ik voelde me goed en wou eens testen hoelang ik het zou volhouden. Tot m’n eigen verbazing tot het einde, ‘k wist niet dat ik dat nog kon : ik denk da we die laatste 10 Km nie onder de 30 per uur zijn gegaan ( behalve in de bochten )
Uiteindelijk bleken er nog 5 Steenbakkers mee te gaan ( Berre, Nick, Yoerik, Bram en Rudy ) de anderen arriveerden allemaal wat later !
In die laatste 10 Km zat wel verschrikkelijk veel asfalt, daar kan de organisatie volgend jar nog wat aan doen, maar deze tocht was al bij al toch veel beter dan vorig jaar.
Ook de rest was in orde : inschrijvingen, bevoorradigen, ………. Tip-top ! Alleen jammer van het weer.
Dan nog nen aangenamen apres gehad, met zowaar het zonnetje dat tevoorschijn kwam : misschien lag dat wel aan Fabrice ( en zoon ) die we ook nog tegen het ‘lijf’ liepen !!

Tot de volgende !
Steven

Cijfertjes :
51Km à 23.3 avs

0 reacties: