maandag 19 november 2007

zondag 18 november 2007 : TT Orchies (Fr.)

Twas koud zondagmorgen !

Om 7.30 afgesproken met Berre en Steven 2 aan’t standbeeld te Moen om samen naar Orchies te rijden. Verleden jaar daar een schitterende moddertocht gereden, dit jaar zijn de weersomstandigheden heel wat beter !  De zon schijnt en het vriest lichtjes.

Eenmaal in Orchies aangekomen leiden duidelijke pijlen ons naar de startplaats van het gebeuren. Eerst nog wa affiches uithangen flyerkes bedelen van onze VTT, dan inschrijven en weg ermee !

Via kleine straatjes door Orchies belanden we algouw op den boerebuiten, waar we direkt al enkele serieuse lange stukken off-road voorgeschoteld krijgen.  Vorig jaar was het hier ploeteren, nu is het vooral het juiste spoor kiezen en trachten overeind te blijven.  Niet geheel ongevaarlijk zo’n bevroren krieren.

We gaan de bossen in en via het dorpje Bouvignies bereiken we na 18 Km de eerste bevoorrading : op z’n Frans.  Tafeltje buiten, muntdrank, chocola, koeken,… wel alles voorhanden!

We draaien weg van Vred en biken richting Rieulay, terrilbiken dus!  Eerst een klimmetje om erop te geraken en dan spelen maar.  Het parcours op de terril is niet superspectaculair, maar biken op de ‘Terril de Rieulay’ is toch iets anders, mede door het prachtige landschap met dat meer in het midden !

Na de Terril volgen nog schone stukken off-road ( met jagers en jachthonden ) alvorens we Marchiennes bereiken.  We biken door het kleine stadje alwaar Berre toont wat hij verstaat onder ‘ ik heb een dipje ‘. Wat later volgt de 2de bevoorrading, weer tafeltje buiten, … .

Het laatste deel van het parcours is een mini Parijs-Roubaix met vele kasseistroken en nog een modderstrook !

Het ganse parcours goed gereden, maar ‘k heb mijne kraak gekregen op de brug net voor de beruchte Marc madiot kasseistrook, daar kon ik Berre en Steven2 niet meer bijhalen, de vogels waren gaan vliegen !

Terug in Orchies nog Steenbakker Stebie tegen het lijf gelopen, die met zijnen gebuur ( ook een oude bekende) op pad was!

Dan nog onze pistolet gaan opeten en nen 1664 van Kronenburg achterover gekapt, en we keerden weeral tevreden naar huis, ’t is een gewoonte als we in Frankrijk biken.

Foto’s op http://www.ccorchies.com/modules/news/article.php?storyid=170

Tot volgend jaar !

Door Steven

0 reacties: