zaterdag 30 september 2006

30.09.2006 : TT Kruiskerke

Deze week afgesproken om met enkele Steenbakkers ’s namiddags de TT in Kruiskerke te bollen. Andere Steenbakkers zouden ’s morgensvroeg al aanzetten !!
Uiteindelijk waren we ‘slechts’ met z’n twee, enkel Wouter was present. Na wat moeite om Kruiskerke via de juiste weg te vinden ( weeral omleidingen ) vonden we een plaatsje om de auto te parkeren. De inschrijving verliep zeer vlot, en konden we vertrekken. Het was prachtig bike-weer, zo’n 21° , zonnig en dat op de laatste september !!

Na enkele kilometer diende zich een eerste off-road strook aan, en er volgden er nog veeeeeeeeeel !!!De eerste lange bosstrook was die van het ‘Hooggoed’. We hielden er van in het begin een goed tempo op na, want het lag toch wel zeer droog voor de tijd van het jaar.Na 13 Km diende zich de eerste bevoorrading aan. Wouter was z’n Camelback vergeten en zou zich op iedere bevoorrading ‘dik eten en drinken’.
Kort na die eerste stop volgde een eerste superstuk : in een ‘speelbos’ werd een ongelooflijke singletrack getrokken, constant draaien en keren tot da ge van toeten of blazen nie meer wist, super, onze techniek kan er alleen maar beter op worden !!!
Wat later volgde in Maria-Aalter bij een of ander ‘home’ nog zo’n stuk, en nog wat later werden we weer getrakteerd op nog een supersingletrack ………….; hmmmmmmmm jaja, ’t was in orde ginder !!!
De 2de bevoorrading liet een beetje op zich wachten ( na 42 Km ) , niewaar Wouter ??? maar was wel nog OK.
Daarnaa in full-speed terug naar Kruiskerke, via het ‘savio instituut’ en langs een militair domein, en zowaar nog een toffe singletrack !!!
En ja, dat er in de laatste 5 Km een beetje asfalt zat, dat nemen we er maar bij zeker, want ik schat het percentage off-road bij deze TT toch zeker 70 à 80 % !! Kortom, wij hebben op deze laatste september echt genoten van deze mooie tocht !!Tijdens de apres ( in het zonnetje ) nog bij enkele bekenden van het mountainbike.be forum gezeten !!!Kruiskerke : see you next year.

Cijferkes : 51Km à 22.2 avs en 115 Hoogtemeters !!

Wouter : bedankt voor de toffe namiddag !!

Groeten, en tot bikes !
Steven

0 reacties: