woensdag 18 maart 2009

zondag 16 maart 2009 : TT Heestert

Een TT in Heestert lokt meestal wel menig Steenbakker uit zijn kot, tenzij er de avond voordien een Steenbakkersfeestje op het programma staat ?
Bij mij was het bijna zover; een ietsie pietsie te veel Leffe en mij wel overslapen.zekers. Het gebeurd nie veel………Op automatische piloot dan maar naar Heestert.
We zouden om 8.00U vertrekken ter plaaste, en blij dat ik was te zien da’k nog de laatsten nie was.
Om 8.15U vertrekken we met z’n 13’n ( Zanneis,Nick, Greebo, Jante, Filtie, Iceman, Lichterveldenoare, Berre, Brambo, Crusader,Gelmir, Steven2 en ikke dus ) voor een mooie maar zware tocht in een mooi lentezonnetje !
Na wat draaien ne keren verlaten we Heestert en gaan we de oude spoorweg op richting Moen. Via de Klijte ?? en de gekende paadjes klimmen we naar de Keiberg, alwaar we de N8 oversteken om naar het Banhoutbos te biken. De organisatie mocht van de Gravin gebruik maken van het domein en schotelde een mooi parcours voor.
Toen we uit het bos kwamen bleek Bruno ( Greebo ) te ontbreken; met zadelpech moest hij na enkele kilometer al huiswaarts keren, de sukkelare ……
Toen waren ze nog met 12 !
Na 15Km, ergens in de contreien van Otegem komen we reeds aan de 1ste BV, waar alles voorhanden is .
Bijna direkt na de Bv een pittige weidedoorsteek ( voer voor specialisten ) en de eerste splitsing : niemand die voor de 25 gaat ? nee dus ….
We biken verder via gekende paadjes en het ‘Lijsternest’ in ‘Yvegem’ om zo de eerste bergzone aan te vatten : Tiegemberg langs alle kanten.
Sommige Steenbakkers kregen daar zelfs last van het ‘FB Syndroom ’( Fretten Betong ).
Eenmaal deze harde noot gekraakt dalen we af richting Waarmaarde waar we de 2de BV passeerden.
Consternatie allom daar : twee andere ezels bleken nog meer last van de eerste lentezon te hebben dan wij !
Net na de 2de BV draaien Zanneis en Ice af voor de 40Km, toen waren ze nog met 10 !
We zetten onze weg verder en in Kerhove steken we de Schelde over om zo naar Kwaremont te biken. De Off-road klim breekt direkt den asem .
Wat verder de volgende splitsing en enkel Berre, Steven2 en Lichterveldenaore wagen zich aan de 70 ! Zou de Steenbakkersfuif daar voor iets tussenzitten ?? Ikke dus ook voor de 57; De beentjes en vooral het kopke waren nie echt voorzien op 70Km biken op zo’n parcours …..en het zwaarste moest nog komen
Toen waren ze nog met 7 ( of 3 ?? )
Pensemont omhoog ( naar de Vierschaar ) is altijd lastig maar doseren is de boodschap en dan geraak je wel zonder problemen boven.
Boven geraken op de steile klimmekes ( sommige meer dan 20% ) van de in tegengestelde richting gereden ‘gele’ route, dus richting Vierschaar naar Toren was moeilijker, lukte niet op de bike ( wel te voet ) zelfs de klim naar den toren lukte dit keer niet, shame on me ………
Dan terug naar de Vierschaar om vervolgens langs ‘de geul’ naar beneden te trachten te biken ????????? man man, daar is het toch niet plezant meer.
Dan in volle vaart langs het zwembad naar beneden en denkende : nu zijn we er van af , wel nietes zekers : sturen ze ons nog ne keer naar boven …..en nog ne keer om dan eindelijk na 47 Km aan de 3de BV te komen !
Het licht begon toen al redelijk uit gaan.
Met de moed der wanhoop de laatste kilometers aangevat en na alle uithoeken van Rugge en de uitkanten van Avelgem terug naar Heestert.
Die laatste kilometers tegen de krampen aan op karakter uitgebold en blij dat ik na ‘kop’ 60Km de finish bereikte!
Toch ook wel blij dat ik weer de nodige Km bolde ( 65 ) met Parijs-Roubaix in het verschiet.

Het was een mooie en afwisselende tocht, en vooral in uitmuntend gezelschap ( bijna geheel de tocht samen gereden )
Ook de organisatie was Tip-top ( mede door de schaapkes ???? )

Cijferkes :
60Km à 18avs met 660Hm

Ook nog volgende Steenbakkers gespot ter plekke : Jefke, Beasty, Zenit, Bikske, Fabi & zoon, Kr....en, ???????????
dus zeker een 20-tal Steenbakkers aan de start ....

Heestert ; bij leven en welzijn tot volgend jaar !!!!

Gr,
Casper

0 reacties: