maandag 4 december 2006

03.12.2006 : TT Pittem

Deze morgen werd normaal Thoricourt gepland, maar aangezien forumbiker Veeteeteetje een mooie affiche had meegekregen van de Brigandbikers besloot ik gisteravond om eens af te spreken met de West-Vlaamse forumbikers en hun o'zo bekende forumtrein.

Toen ik aankwam trof ik aan de ronde tafel Veeteeteetje, Hanzi, Cowboy en de altijd goedgeluimde Katrien20 aan. Iets later kwam Lichterveldenaarke aan, die besloot wat vroeger te vertrekken.

Rond 8u20 besloten we om te vertrekken (Vtt'tje, Hanzi en Cowboy Peter). Algauw na een 5-tal km besloot ik het rustig aan te doen want dat tijdbommeke begonnen steeds sneller te tikken. Dus de 3 musketiers liet ik verder pulle geven.

De start begon al met een mooi lusje rond het voetbalveld van Pittem die ons zo langs een technische stukje bracht.

Na een kleine 10 km sloeg het noodlot voor vtt'tje toe; pedaal afgebroken. Voor onze enthousiaste biker was het jammer genoeg afgelopen.

Zo werden we gelanceerd en geintroduceerd met Pittem en de omliggende streken. Naast de veldwegjes, besmeurde stapsteentjes en onverharde wandelpaadjes kregen we heel wat mooie stukjes singletrack voorgeschoteld, oa langs de boomgaard en het kasteel van Pittem(?) mochten we ons van harte uitleven.

Meteen een paar kilometers voor de eerste bevoorrading kwam de streek me heel bekend voor... En inderdaad er werden een paar stukjes gebruikt in deze VTT van de Skobiatocht van Ardooie die ik samen met Steenbakker Pascal reed.

Net zoals het bos die voetgangers van de bikers scheidde reden we zo via Koolskamp. Ik dacht ook meteen aan het cyclossparcours die we in Ardooie op het laatste kregen. We reden het voetbalveld van Ardooie in en mijn gedachten werden werkelijkheid! Het parcours zat er ook tussen! Mooi zo, met de laatste 10 km in m'n gedachten besloot ik maar volle gas te geven op dat parcours. Natuurlijk met alle gevolgen vandien, de wind begon me een beetje leeg te zuigen. Een 2de bevoorrading op dat moment had ik wel nodig...

Via stapsteentjes, wijkpaadjes,enz,... reden we richting de 2de bevoorrading waar ik een mueslireep naar binnen kapte. En zo reden we dan naar de climax van de rit.... De Kleiputten!

Er werden 3 parcours gemaakt in de kleiputten: 1. Geen kleiputten 2. Voor iedereen en 3. Specialisten.Met mijn laatste sap in mijn benen perstte ik me door het specialisten parcours. Die door ferme afdalingen en hellingen ferm zwaar werden. Daarbovenop kregen we een harde regenbui over onze helm. Aan de overkant van het parcours zag ik dan Katrien20 met een pokerface de afdalingen nemen a la Gunn Rita Dahle. Het laatste stuk sloeg ik over want ik voelde dat ik op reserves reed. De laatste 3 km ging dan opnieuw snel waar ik Hanzi en Cowboy Peter tegenkwam. Ook onze Cowboy kreeg te maken met pech in de kleiputten, zijn achterderralieur had het begeven waar door hij besloot de hele boel te demonteren en door te rijden met zonder.

Aankomst in zicht! De fiets even afspuiten, daarna zag ik Katrien20 toekomen, dus nog snel even een klappeke gedaan, fiets op het rek en baan maken richting de stomende douches!

Na een gezellige apres met de forumbikers, keerde ik naar huis toe.

Aan de Brigandbikers wil ik nog een speciaal woordje van dank uitbrengen voor de prachtige affiche!
Aan Vtt'tje wil ik ook een woordje van dank uitbrengen om te zorgen dat de affiche richting mij kwam!
Aan de overige forumbikers: Aangenaam kennis te maken en hopelijk kunnen we dit nog es overdoen!Pompier en de andere Bikedevils: Chapeau voor de mooie organisatie en de tocht! Ondanks het weer is dit een VTT geworden met heel wat deelnemers!

"Steenbakker Andy"

Afstand: 44,40km
Duur: 2u 24min
AVG: 18,4km/u

0 reacties: