dinsdag 29 januari 2008

zondag 27 januari 2008 : TT Sint-Denijs

Als de buren van de Krierecrossers een TT organiseren, dan moeten wij daar naartoe zekers ?

Zoals gewoonlijk met een toffe bende Steenbakkers afgesproken om te starten tegen 8.30, zowat ons gebruikelijk uur de zondagmorgen ! Den John moest noodgedwongen heeeeeeeeel vroeg vertrekken ???
Wel had ik afgesproken met Bikske en Steven2 om samen met de fiets naar ginder te bollen. Onderweg kwamen we ook nog Filtie tegen, met de wagen. Eenmaal ter plaatse ons ingeschreven, koffietje gedronken (gratis trouwens) en algauw kwamen ook Wouter, Bruno en Philippe toe, alsook Dirk, Giovannie en Kevin ! En ook Fred VDB !

We zouden samen vertrekken, maar daar kwam nie veel van in huis, Dirk en co namen direkt voorsprong, en Bruno en Bikske bleven maar wachten ??? Dan met z’n vieren de tocht aangevat (ikke, Wouter, Steven2 en Airco) !

Via de Streye en de Trimaarzaote ging het naar Spierre toe waar we al vlug serieuse krieren kregen voorgeschoteld, om zo via Warcoing en de stukken langs de Schelde aan de eerste bevoorrading te komen ! Daar zagen we Dirk en co terug en ook Filtie, die direkt weer verder ging ! Die bevoorrading was trouwens dik in orde, alles erop en eraan !

Samen met z’n achten dus verder op pad en op een lastige, lange en modderige strook off-road was het plots ieder voor zich. Steven2 moest persee nog ne keer tonen waar hij echt goe in is (tegen dek gaan) en moest ik dus even inhouden om niet over hem te biken !

Dirk en Kevin waren ondertussen aan een goed tempo doorgereden, maar juist voor de voet van de Mont – St Aubert kon ik ze weer bijhalen. Ondertussen waren Steven2, Wouter en Airco ook terug komen aansluiten en nam ik de bende op sleeptouw op de beklimmingen van de St-Aubert ! 3 X moesten we hem omhoog, maar de laatste korte knik was er precies te veel aan voor mij. Gelukkig kwam vrij vlug na de laatste moeilijke afdaling de 2de bv ( weeral dik in orde ).

Dirk en Kevin wachtten achter hun medebikers, terwijl wij met z’n vieren de tocht verder zetten. Op een zeer lange off-road strook die eindigde met een vals platte kasseiklim naar Herinnes toe was het duidelijk wie de sterksten waren : Wouter en Steven2 waren er vandoor.

Op een vlak stuk langs de Schelde naar Helkijn toe kon ik ze weer bijhalen, maar telkens bij de minste knik in het parcours moest ik ze laten gaan, maar telkens kon ik terug aanpikken, ben zeker 6 keer doodgegaan die laatste 10 km. Op de strook aan de gaver stond het manneke met de hamer om me de defenitieve klop te geven ! Over and out !

Gelukkig was het nie ver meer, want die laatste km leek wel heeeeeeeeeeel lang te zijn ! Leeggereden, maar tevreden over de mooie rit die de Krierecossers ons hadden voorgeschoteld bereikte ik de afspuitplaats, waar alles vlot ging !

Dan in de zaal nog genoten van een aangename après – bike met Wouter, Airco, Steven2, Dirk, Giovannie en Kevin ! Wat later kwamen ook Bruno en Bikske toe en jawel, onzen Beasty was er ook !! Na wa lefkes te hebben genuttigd, terug de bike op voor de laatste km’s, die zowaar nog het vlotst van al gingen : licht bergaf en met de wind in ’t gat terug naar Moen !

Bedankt Krierecrossers ( en het aangename Steenbakkers gezelschap natuurlijk ) voor de zeer geslaagde bike-voormiddag, het parcours, het mooie weer en de goeie organisatie maakten dat alles af was ! Tot volgend jaar !

Door Steven

0 reacties: